Matematik

eksponentiel udvikling!

20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, det er kun det sidste spørgsmål jeg ikke kan finde ud af i den her ret store opgave, men skriver alligevel det hele, så der kommer til at være ret meget tekst, you have been warned =P

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal.  Sammenhængen mellem den energimængde E, målt i joule, et jordskælv frigiver, og Richtertallet m er givet ved

logE = 2,4 m - 1,2

beregn Richtertallet m for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 x 10^(13) joule. Den har jge lavet!

I en model for jordskælv i det sydlige Californien angiver funktionen f bestemt ved

f(m ) = 1,4 x 105 x 0,1288m

det gennemsntlige antal jordskælv pr. å rmed Richtertal mindst m <-- okay, hvad mener du med richtertal Mindst m?.. det forstår jeg ikke ;s 

beregn f(4,5) og løs ligningen f(m) = 10 <-- kan jeg også godt..

NU KOMMER OPGAVEN SÅ, den svære!

Den bobme der blev sprængt over Hiroshima frigavn en energimængde på 8,0 gange 10^13 joule. 

Benyt modellen til at beregne det gennemsnitlige antal jordskælv på. å r id et sydlige californien, hvor den frigivne energimængde er af mindst samme størrelse som den energimængde der blev frigivet af denne atombombe..

okay, jeg er TOTALT lost i den der, måske ved jeg godt hvordan man regner den,, men altså forstår sku ikke engang spørgsmålet, synes det så forvirrende, håber nogen kan gennemskue den hvis de har overlevet at læse alt min tekst :D

mvh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af mathon

1) beregn m
af
log(8*1013) = 2,4m - 1,2

og

2) indsæt den beregnede værdi af m
i
f(m) = 1,4 *105*0,1288m


Svar #2
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ahh okay tusind tusind tak, jeg tror faktisk jeg forstår den nu.


Svar #3
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ellre nej, mathon, tror du ikke du kan forklare mig hvad i teksten der får dig til at indsætte 8 gange 10^ (13) i den første formeln og dernæst ind i den anden formel, altså hvordan Ved du det? =P har læst teksten igennem mange gange og kan ikke se hvilken info det er i teksten der fortæller dig du skal gøre det på den måde .. hmm :¨/

vil så gerne forstå det selv også! : P

mvh Line 


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.