Matematik

1.002 - reducering

22. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Godaften!

Er der ikke et klog hovede, der mangler en smule udfordring, og kunne tænke sig at hjælpe mig på vej med denne simple reduktion? Min hjerne har slået klik for idag..

På forhånd tak :)

8a3*a-2/(2b)2


Svar #1
22. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Så meget klik at jeg skriver forkert! her er den rigtige opgave:

8a^3*b*a^-2/(2b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af Isomorphician

hint:

qm/qn = qm-n


Svar #3
22. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Hmmmm? Kan du forklare nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2008 af Isomorphician

hov...du skal også bruge:

qm*qn = qm+n

fx er:

8a3*a-2 = 8a3-2 = 8a1 = 8a


Svar #5
22. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Ah okay, for jeg sad nemlig og studsede over hvorfor du skrev qm/qn :) men tak for hjælpen! det var meget hjælpsomt!


Svar #6
22. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Hmm jeg får det færdige svar til:

8a*b/4b^2


Brugbart svar (2)

Svar #7
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

#6 ikke korrekt.

(8a3b*a-2)/((2b)2)

(8ab)/(4b2)

(2ab)/b2

2a/b


Brugbart svar (4)

Svar #8
23. september 2008 af janko (Slettet)

eller:

(8a 3 b * a-2 ) / ((2b)2)

= (8a3 b * a-2 ) / (4b2)

= 2 * ((a3 * a-2 * b) / (b2))

= 2 * (( a * b ) / b2)

= 2a / b

:)


Skriv et svar til: 1.002 - reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.