Fysik

lynnedslag=strømsvigt? hvordan?

01. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Hvorfor fremkalder lynnedslag egentlig strømsvigt? Hvad er det der sker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Overveh Ohms lov, når du har en enorm spænding, der skal igennem en ledning eller lign., hvor resistansen er lille. Hvad bliver strømstyrken? Den afsatte effekt i en ledning går som I^2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2008 af mathon

installationerne er er konstrueret til en driftspænding på maksimalt √(3)*(230 V) = ca. 400 V

i et splitsekund bliver driftspændingen flere tusinde volt, hvorfor der simpelthen sker en installationsnedsmeltning (U2/R bliver enormt stor)


Skriv et svar til: lynnedslag=strømsvigt? hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.