Matematik

Ligning

06. oktober 2008 af camilladreuer (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af hvad x er ?

3895+393*x=779*x+2995

og

2*(4-x)-3=2/3*x-1/3

I må meget gerne skrive udregninger med . På forhånd tak . .


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

det her ikke: "løs-min-opgaver-site"!

...

3895+393x=779x+2995

900 = 386x

x = 900/386..... regn selv x

...

/ Ayhan


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

2*(4-x) - 3     = (2/3)x - (1/3)
8-2x - 3         = (2/3)x - (1/3)
5 - 2 x            = (2/3)x - (1/3)
5,333            = 2,667x

x = 5,333/2,667

regn selv x.....

....

/Ayhan


Svar #3
06. oktober 2008 af camilladreuer (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Nej jeg er da ud mærket godt klar over at det her ikke er et "løs-mine-opgaver-site"!! Men problemet er at jeg ikke fatter opgaven og vil gerne have hjælp til , og for at jeg fatter facit skal jeg have en forklaring på hvorfor man gør som, man gør ! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

#3, godt!..

men har du så forstået opgaven nu?


Svar #5
06. oktober 2008 af camilladreuer (Slettet)

Ja!

forstår bare ikke hvorfor 2*(4-x) - 3 bliver til 8-2x ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

først ophævs parentesen ved at gange 2 i den:

2*(4-x) - 3 ==

(2*4) = 8

 2*(-x) = -2x

Altså 2*(4-x) = 8 - 2x

8 - 2x - 3

= 8 -3 - 2x

= 5 - 2x


Svar #7
06. oktober 2008 af camilladreuer (Slettet)

så er jeg med , tak for hjælpen .


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.