Matematik

linjer i planen.. haster

19. oktober 2008 af Tara987 (Slettet)

jeg har fået følgende opgave men kan ikke finde ud af den..

betragt linjerne l og m med ligninger

l: 7x+2y+51=0 og m: 3x-4y-17=0

a) bestem eventuelle skæringspunkter mellem linjerne.

b)bestem både den spidse og den stumpe vinkel mellem linjerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Duffy

a) Løs to ligninger med to ubekendte.

b) brug formlen

tan(m-n) = [ tan(m)-tan(n) ] / [1+tan(m)·tan(n)]

hvor tan(m) er hældningskoefficienten til m 

og 

 tan(n) er hældningskoefficienten til  n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

l: 7x+2y+51=0 

m: 3x-4y-17=0

gang øverste med -2 så:

l: -14x-4y-102=0

m: 3x-4y-17=0

-17x - 85=0

x = -5

indsæt -5 på x's plads i ligning m

-15 -4y - 17 = 0

-4y = 32

y = -8

skæringspunkt: (-5,-8)


Skriv et svar til: linjer i planen.. haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.