Matematik

brøker der skal forkortes til i morgen

20. november 2008 af Annelu (Slettet)

Hej, jeg har et par virkeligt underlige spørgsmål:

Opgave: forkort brøkerne mest muligt ved at benytte Kvadratregler eller ved at sætte udenfor parentes:

1)   x2-4 (brøkstreg) x2+4x+4

2) 2x+8 (brøkstreg og nedenunder: x2-16 

                                                                                                                                                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af dnadan (Slettet)

Hint til begge: kig på dine kvadratsætninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2008 af c_aastrup

#0

Er svaret i #1 tilsrækkeligt eller er du stadig i tvil?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Selvom det jo som sådan også står i opgaveformuleringen.

Men kvadratsætningerne er:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

- Se nu om der ikke er en sammenhæng mellem disse og nævner og tæller for sig(en af tællerne er mere simpel, dertil kan en faktor sættes udenfor parentes).


Svar #4
20. november 2008 af Annelu (Slettet)

Hej, tak for jeres svar, jeg fik nummer 1 til

-1 (brøkstreg) x+2

og den anden til 2(brøkstreg) x-4

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2008 af dnadan (Slettet)

Skriv brøkstregn som (tæller)/(nævner) (det er lettere :-) )

1) forkert, skriv dine udregningerne herind, så skal vi nok spotte fejlen.

2) Korrekt (prøv med 1 igen, kig på kvadratsætning 1. og 3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2008 af c_aastrup

#4 Der går noget galt i den første, du bør få


Svar #7
20. november 2008 af Annelu (Slettet)

1) tæller: x2-4  Nævner: x2+4x+4

Tæller: -4 (1) Nævner: 4 (x+1)

Tæller: -1 Nævner: x+1


Skriv et svar til: brøker der skal forkortes til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.