Matematik

andengradspolynomi

22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

jeg har en opgave så lyder sådan her:

Betragt andengradspolynomiet: f(x) = 2x² - 12x + 10

a) Der er 2 rødder. Anfør den mindste:

b) Anfør den største af de 2 rødder.
 

d = 12² - 4*2*(10)= 144 – 80= 64
jeg er kommet så langt og ved ikke hvad jeg skal nu.. håber i kan hjælpe

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

d=b2-4ac=(-12)2-4*2*10=144-80=64

x=(-b±√d)/(2*a)=(-(-12)±8)/(2*2)=(12±8)/4

x=5 v x=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

For så at svare på opgaven:

a) rmindst=1

b) rstørst=5


Svar #3
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

takkkk for hjælpen


Svar #4
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

men næste spørgsmål kommer som lyder:

Anfør y-værdien for toppunktet

hvordan gør jeg det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

toppunktet ligger mellem rødderne, hvorfor xt=3

yt findes ved indsættelse af denne x-værdi i f(x)


Skriv et svar til: andengradspolynomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.