Matematik

forhold :S

10. december 2008 af signeth (Slettet)

Hej

Hvis nu at jeg har et målestoksforhold der ser således ud : '________5,6________' = 1 km

det ik præcist. men altså. 5,6 cm = 1 km.

Jeg har en radius på 6,1 .. hvad skal jeg så gøre for at finde det rigtige mål

TAK!

Signe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af Isomorphician

Hvis 5,6 cm = 1 km

så er 1 cm = 1/5,6 km

og så må 6,1 cm være = 6,1*((1/5,6)km)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2008 af skolerasmus (Slettet)

Hej Signe.

Vi har 1 km på 5,6 cm. Stil dette op som en brøk med enheder på, altså 1 km over 5,6 cm. Regn denne og du vil få x km/cm, altså hvor mange kilometer én centimeter er.

Dette kan du nu bruge til at finde hvor meget de 6,1 cm er i km. Gang de 6,1 cm med de x km/cm, og centimeter vil gå ud med centimeter, og du vil stå tilbage med kilometer!

Svar venligst om min vejledningen har været brugbar.


Svar #3
10. december 2008 af signeth (Slettet)

tak :D

dvs. har et mål på cm2 .. altså 40,74 * 1,08 :D = 43,99 km2?


Svar #4
10. december 2008 af signeth (Slettet)


http://peecee.dk/upload/view/144219

har en tegning der ^^

der kommer nemlig en opgave lige efter.

Størrelsen af hele byen Fredericia er 15 km2

3.6 Vis, at Fredericia bykerne udgør ca. 9. % af hele Fredercia.

der står 15 km2?

Kan ik helt forstå om fredericia også er selve "bykernen"

for ellers er mit resultat altså 40,74 * 1,08  = 43,99 km2 langt oveR?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2008 af Isomorphician

Hvor får du 40,74 fra?


Svar #6
10. december 2008 af signeth (Slettet)

det er resultatet på selve tegningen. uden målestoksforholdet ganget.
 


Svar #7
10. december 2008 af signeth (Slettet)

ska så finde det rigtige ud fra det. det ganger jeg med 6,1*((1/5,6)km)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2008 af Isomorphician

Vis dine udregninger.


Skriv et svar til: forhold :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.