Fysik

solfanger forsøgsmodel

03. januar 2009 af heidi1992 (Slettet)

Jeg er i gang med at skrive en opgave om en model af en solfanger, og er nu ved data behandling

var har fundet ud af indtil videre af:


Evarm= mvand * Cvand * ΔT
Mvand= 14,40g
Cvand= 4,2J/g*°C
ΔT= 900 sek.
Evarm= 14,40g*4,2J/g*°C*900sek. = 54432J

Eglas= mglas*Cglas*ΔT
Mglas= 20,20g
Cglas=0,78J/g*°C
ΔT= 900sek
Eglas= 20,20g*0,78J/g*°C*900sek= 14180,4J

P= ΔE/Δt =

MEN NU SKAL JEG SÅ FINDE P og jeg er klar over at P= effekt og Δt er tidsintervallet dvs de 15 min som forsøget tog omregnet i sek ( 900sek), så er jeg i tvivl om hvad ΔE så skal være.

håber i kan hjælpe på forhånd tak :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan foregår forsøget? Hvad regner du på?


Svar #2
03. januar 2009 af heidi1992 (Slettet)

formålet er at måle den tilførte effekt, og effekten skal sammenlignes med en teoretisk beregnet effekt.

og oven stående hører ind under teori


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er forsøget?


Svar #4
04. januar 2009 af heidi1992 (Slettet)

forsøgs vejledning, som er de eneste papire vi har fået findes her

http://chrul.dk/1d/solfanger-vejledning.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2009 af 1337Christel (Slettet)

Evand = 54432J  + Eglas 14180,4J
E = 55842,4 J

P = 55842,4 J / 900s

- Christel


Svar #6
12. januar 2009 af heidi1992 (Slettet)

MANGE TAK FOR HJÆLPEN


Skriv et svar til: solfanger forsøgsmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.