Matematik

Isolering af x

05. januar 2009 af Niejen (Slettet)

Hvilken isoleringsregneregel skal man bruge når du skal løse isolere x i følgende:

500 = x3

Altså fjerne det opløftede 3...

- På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

Jeg er tror det er noget med at minusse, men jeg kan ikke helt huske det :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger (x3)1/3=5001/3 eller det sammen son den tredje rod af 500 = 7,9


Svar #3
05. januar 2009 af Niejen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2009 af NejTilSvampe

 i daglig tale siger man ikke "den tredje rod" men kubikroden ligesom kvadratroden, i kender det fra firkanter og terninger, kubikmeter, kvadratmeter m.m.  bare en lille tilføjelse :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#4

Nå ok, måske er jeg lidt gammeldags, hvad siger man så om den 17. rod?


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.