Kemi

Ligevægtskonstant

14. januar 2009 af Agnethe1990 (Slettet)

Hej Allesammen

Jeg har udregnet a og b, men er virkelig i tvivl med opgave c, håber på at der er nogen der kan hjælpe?

Opgave 1
Ved passende temperatur og tryk og med anvendelse af en katalysator kan følgende reaktion finde
sted:
2 H2(g) + CO(g) -> CH3OH(g)
I en beholder findes gasserne H2, CO og CH3OH i følgende koncentrationer:
[H2] = 0,318 M
[CO] = 0,507 M
[CH3OH] = 0,398 M
a) Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.
 

Beholderens temperatur ændres til en størrelse, hvor ligevægtskonstanten er 5,51 M-2. Der indstiller
sig ligevægt ved den pågældende temperatur.
 

b) Forklar, at den modsatte reaktion af reaktion (I) har fundet sted.
 

Når ligevægten har indstillet sig ved den nye temperatur, er [CH3OH] = 0,377 M.
 

c) Beregn stofmængdekoncentrationerne af de to andre gasser i beholderen.

Hilsen Agnethe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Du kan opskrive din ligevægtsbrøk, og iden substituere [H_2] = 2x, og [CO] = x

Hvilket giver:

K_p = 0,377/((2x)^2*x)

Og dernæst løse for x.


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.