Matematik
Mat. Kan det passe?
03. november 2004 af
danielruhmann (Slettet)
Hvad er mest fordelagtigt:
En vare, som koster 2815 kr uden moms, fås med 8% rabat gennem forretningen, hvor momsen (25%) dernæst tillægges? (Variant 1)
Eller varen, som koster 2815 kr uden moms, tilføres momsen, hvorfra man trække de 8% fra, som forretningen giver i rabat? (Variant 2)
Variant 1: 2815*0,92=2589,8kr <=> 2589,8*1,25=3237,25
Variant 2: 2815*1,25=3518,75 <=> 3518,75*0,92=3237,25
Er det rigtigt at det bør give det samme?
En vare, som koster 2815 kr uden moms, fås med 8% rabat gennem forretningen, hvor momsen (25%) dernæst tillægges? (Variant 1)
Eller varen, som koster 2815 kr uden moms, tilføres momsen, hvorfra man trække de 8% fra, som forretningen giver i rabat? (Variant 2)
Variant 1: 2815*0,92=2589,8kr <=> 2589,8*1,25=3237,25
Variant 2: 2815*1,25=3518,75 <=> 3518,75*0,92=3237,25
Er det rigtigt at det bør give det samme?
Svar #1
03. november 2004 af kalinna (Slettet)
ja sådan som du regner det.. for det du faktisk gør begge gange er:
2815*0,92*1,25=3237,25
også er det jo klart det giver det samme!!!
kram
2815*0,92*1,25=3237,25
også er det jo klart det giver det samme!!!
kram
Svar #2
03. november 2004 af frodo (Slettet)
JA!:
2815*0,92*1,25
2815*1,25*0,92
Og disse er jo lig hinanden!
2815*0,92*1,25
2815*1,25*0,92
Og disse er jo lig hinanden!
Skriv et svar til: Mat. Kan det passe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
