Matematik

to funktioner = hinanden

19. februar 2009 af Lokeru (Slettet)

Hej alle sammen , jeg har to funktioner jeg skal have sat = hinanden

Men jeg aner ikke hvordan man gør, jeg har brug for en der kan forklare mig det.

Jeg skal finde skæringen mellem to funktioner, som gøres ved at sætte dem = hinanden

f(x) = 4 * kvadratrod(x - 1)

g(x) = -(1/5) * x^2 + 2x + 3

Håber på hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af peter lind

4 * kvadratrod(x - 1) = -(1/5) * x^2 + 2x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mikeh (Slettet)

hehe.. korrekt, du sætter f(x) = g(x), så løser du ligningen med henhold til x. x er derfor skæringen :D

en lille huskeregel (ikke officielt) er at du stte f(x) = 0 og g(x) = 0.. heraf kan du jo se at 0=0, derfor må f(x)=g(x).. så har du :

4 * sqrt(x - 1) = -(1/5) * x^2 + 2x + 3


Skriv et svar til: to funktioner = hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.