Matematik

vektor om til andengradsligning

26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

løs ligningen (-2  x2-4)*(x-2  4) = 0 (det er vektor)

er der nogle der vil hjælpe mig med at lave denne ligning om til en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af mathon

der mangler et "regnetegn" i (x-2   4)


Svar #2
26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

nej det er en vektor. derfor skal der ikke være en regnetegn imellem..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2009 af mathon

OK

se

Vedhæftet fil:ligningshjælp_1.doc

Svar #4
26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

mange tak :D

vil du så ikke også lige hjælpe med med endnu en opgave?

find skæringspunktet mellem to linjer med ligningerne:

y=3/4x+2 og 3x-7y=-23

det jeg har tænkt mig at lave her er at jeg vil lave ligningerne om til to ligninger med to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2009 af mathon

I: -3x + 4y = 8
II: 3x - 7y = -23
 


Svar #6
26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

mange tak :D du er en skat..


Svar #7
26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

I: -3x + 4y = 8
II: 3x - 7y = -23

er det meningen at ligning nummer 2 skal være -3?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2009 af mathon

I og II adderes

-3y = -15

y = 5 som indsat i 3x-7y=-23
giver
3x-7*5 = -23
3x - 35 = - 23
3x = 12

x = 4
 


Skriv et svar til: vektor om til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.