Matematik

hmm ??

28. februar 2009 af brænder (Slettet)

er der en der kan hjælp mig med disse tre opgaver eller bare en eller to af dem ;D

f[x] = -x^4-2x^3+8x^2

(c) Udfør divisionen f(x):(x-2) ved polynomiers division.
(d) Løs ligningen f(x) = 0 ved beregning.
(e) Bestem værdimængden for f.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x) = -x2*(x2+2x-8) = -x2*(x-2)*(x+4)


Svar #2
28. februar 2009 af brænder (Slettet)

hvilken n af dem er det ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2009 af mathon

f(x) = -x4 - 2x3 + 8x2 = -x2*x2 + (-x2)*2x - (-x2)*8 = -x2(x2 + 2x - 8) = -x2(x+4)(x-2)

f(x):(x-2) = -x2(x+4) = -x3 - 4x2
...............

nu du kender kvotienten,
kan du kontrollere korrektheden
af din divisions enkelte trin


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2009 af mathon

...som du nu har dobbeltbekræftelse på 
richterklanen var hurtigt ude fra brusebadet i dag :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

#4 Skarpt forfulgt af mathon


Skriv et svar til: hmm ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.