Matematik

nul reglen.

03. marts 2009 af katrine2438 (Slettet)

 hej. 

jeg er ikke sikker på hvordan nul reglen fungere,.

opg: 

en funktion f er givet ved f(x)=x^3-11x^2+38x-40. 

løs ligningen f'(x)=0 og forklar hvad de fundne x-værdier fortæller om grafen for f. 

så jeg har differentieret ligningen og får dette:

f’(x)=3x^2-22x+38

herefter er jeg blank. 

håber der er nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af dyrup123 (Slettet)

 Du kan solve ligning hvis du har TI-89.. solve(0=3x^2-22x+38,x).. så får du alle x værdier hvor f'(x) er 0.. Det er de steder hvor hældning er nul. i en tredjegradsligning vil det være alle de lokale/globale maks/minpunkter..

mere du vil have at vide ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af dyrup123 (Slettet)

 Men forresten.. mig bekendt har nulreglen ikke noget med differentialregning at gøre :)


Svar #3
03. marts 2009 af katrine2438 (Slettet)

 hehe okay tak :D 

jeg prøver mig lige frem så,.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af mathon

de fundne x-værdier for hvilke

f(x) har ekstrema = lokale max/min


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af dyrup123 (Slettet)

 Lige præcis det ord jeg ledte efter :p


Svar #6
03. marts 2009 af katrine2438 (Slettet)

 jeg har fået løst den nu,. tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: nul reglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.