Matematik

linjer og vektorer - haster!!!!!

17. marts 2009 af dkjatti (Slettet)

A)

linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0. angiv et punkt på linjen og koordinaterne til en normalvektor samt tværvektoren til normalvektoren. Angiv ligningen for denne rette linje n, dergår gennem punktet (6,4), og som er vinkelret på m

B)

bestem koordinaterne til punkterne C og D, når det oplyses, at:

A(5,3) B(-2,4)

længden for vektor AC = (-1 2)

længden for vektor BD = (-4 6)

(det er meningen at der ikke skal være et "tegn" imellem vektorerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du bør selv gøre lidt af arbejdet. Angående den første, så kan den skrives lidt enklere y=(3/2)*x+1. Heraf ser du, at hældningskoeffecienten er 3/2. Linjen n, der er vinkelret på, må så have hældningskoeffecienten -(2/3), og da den går gennem P=(6,4), så er ligningen for linjen n:

y=4-(2/3)*(x-6) eller mere simpelt y = -(2/3)*x+8

Den næste opgave skal du bruge grafik til, tegne den op, så ser du det.


Skriv et svar til: linjer og vektorer - haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.