Matematik

Funktioner - hvaldyk

30. marts 2009 af Niejen (Slettet)

Grafen viser et plot af sammenhørende værdier af dykkedybden x (målt i m) og varigheden y (målt i min) af et dyk for nogle grønlandske pukkelhvaler. I en model kan sammenhængen mellem varigheden af et dyk og dykkedybden beskrives ved

a. Benyt modellen til at bestemme varigheden af et dyk på 300 m.
Så skal man indsætte 300 på x’s plads, eftersom x er dykkedybden målt i m, hvorefter man udregner funktionen, og får det til at give et tal som er varigheden af dykket:Jeg har fundet ud af at pukkelhvalen dykkede i 7,82042 minutter, for at dykke 300m.
 

b. Bestem dykkedybden for en hvad, hvis dyk har en varighed på 8 min, og benyt modellen til at opskrive dykkedybden x som funktion af varigheden y af et dyk.
Først skal man indsætte 8 på y’s plads, hvorefter man skal isolere x, for at finde ud af hvor langt ned en pukkelhval dykker på 8 min: Jeg har fundet ud af, at det betyder at en pukkelhval, som dykker i 8 min dykker 322,665 meter i et dyk.
 

Men hvordan skal jeg benytte modellen til at opskrive dykkedybden x som funktion af varigheden y af et dyk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du har en formel går jeg udfra.

her skal du blot isolerer x. altså så x er udtryk ved y


Svar #2
30. marts 2009 af Niejen (Slettet)

ja formlen hedder y=2,4657 * ln(x) - 6,2434


Svar #3
30. marts 2009 af Niejen (Slettet)

Men jeg kan stadig ikke få det til at passe?


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

y=2,4657 * ln(x) - 6,2434 (=)

(y+6,2434)/2,4657 = ln(x) (=) 

e^ ((y+6,2434)/2,4657) = x


Skriv et svar til: Funktioner - hvaldyk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.