Matematik

reducer - er dette korrekt?

02. april 2009 af azade (Slettet)

Hej!

Håber der er nogen, der lige kan tjekke om disse løsninger er korrekte. Jeg er ikke vant til at reducere, så jeg har prøvet på må og få.

7x - 2 (8 + x) =

7x - 16 + 2x =

9x - 16

Er i tvivl om jeg skulle have ganget 7x med 8 i øverste linie i stedet..?

Brøkstykker. / = brøkstreg

2x - 1  /  3   +   2 - 3x  /  3 =

1 - x  /  3

Og sidste:

1  /  2   +   3a - 2  /  6 =

4  +  6a  /  12

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: De to første er korrekte.

Den sidste kan du komme nemmere ved ved at forlænge den første brøk med 3.


Svar #2
02. april 2009 af azade (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

1) er det ikke 7x -16 -2x ?? -2 skal ganges på alle led i parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Jo, det er det sku da også!


Skriv et svar til: reducer - er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.