Kemi

pH og termodynamik

19. april 2009 af HUA (Slettet)

Under følgende reaktion:

3 I2(s) + 6 OH-(aq) --> 5 I-(aq) + IO3- + 3H2O(l)

kan der blive frigivet 154,1 kJ/mol nyttearbejde til omgivelserne. (ΔGθ = -154.1 kJ/mol)

Det antages, at følgende koncentrationer for de pågældende stoffer i en blanding, er:

[I-] = 0.10 M og [IO3-] = 0.50 M

Ved hvilken pH-værdi vil reaktionen være i ligevægt ved 25ºC?

Håber der er nogen der kan hjælpe!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af p_fogh (Slettet)

Find ligevægtskonstanten -->dG=RT ln(K)

Brug den til at finde ligevægtskoncentrationen for [OH-] - de andre stoffer er kendte.

Fra [OH-] kan du så finde pH


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af mathon

du fik samme
men mere detaljeret svar
i din foregående tråd med nøjagtig samme emne
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=671346


Skriv et svar til: pH og termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.