Matematik

Reducer

06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg kan ikke se for mig hvorfor:

(xy+x^2)/(xy) = (x(x+y))/(xy)) = (x+y)/(y)), hvorfor kan y ligeså vel ikke gå ud med y i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af FedestxD (Slettet)

de to y'er har ikke samme forskrift... for at fjerne begge y'er skal du dividere med y på begge sider og det vil give : ((x(x+y)/y)/((xy)/y) <-> ((x/(x+y))/y)/x eller noget i den stil.. håber det gav lidt mening?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det kan det også. (x+y)/y = x/y + 1


Svar #3
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

tak! :)

KAn du evt. komme med flere af nogle lignende opgaver jeg lige hurtig kan gøre det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Prøv med:

a) (xy^2yz) /2(½y+z)

b) x^2 /(xz+xy)

c) (a^2 - b^2 )/((a+b)(a-b))


Svar #5
07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

a) kan jeg ikke rigtig finde ud af, jeg når ikke længere end: (xy2yz)/(2(½y+z)) = (xy2z)/(2(½+z))
= (xy2z)/(1+z)

b) (x2)/(xz+xy) =x/z+xy

c) 1


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.