Matematik

Forkort brøk

06. maj 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Hvordan forkorter man: (Meget gerne med forklaringer!)

(9y2-4x2) / (2x-3y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af peter lind

I tælleren brug at a2-b2=(a-b)(a+b)


Svar #2
06. maj 2009 af flemmings-helte (Slettet)

say what?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af Isomorphician

Som #1 siger:

(9y2 - 4x2) = (3y + 2x)(3y - 2x)


Svar #4
06. maj 2009 af flemmings-helte (Slettet)

ved stadig ikk helt hvad jeg så skal gøre efter det ;s


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af Isomorphician

((3y + 2x)(3y - 2x))/(2x - 3y) =

(-(3y + 2x)(2x - 3y))/(2x - 3y) =

....


Svar #6
06. maj 2009 af flemmings-helte (Slettet)

...

= 2x-3y?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2009 af Isomorphician

Synes jeg fik det til -2x - 3y


Svar #8
06. maj 2009 af flemmings-helte (Slettet)

nå okay... havde ikk set at du skrev (-(3y + 2x) i (-(3y + 2x)(2x - 3y))/(2x - 3y) =

men takker :) forstår det godt nu


Skriv et svar til: Forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.