Matematik

Lineære funktioner!!

23. maj 2009 af duong (Slettet)

hej alle sammen...

en af mine årsprøvespørgmål lyder sådan her:

Der ønskes en redegørelse for lineære funktioner. Herunder forskrift, graf, monotoniforhold.

Lineære modeller, regression samt brug af modeller skal indgå i behandlingen?

håber at i vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Isomorphician

Forskrift: y = ax + b, fortæl om konstanternes betydning

Graf: Hvordan ser den ud?

Monotoniforhold: Kan monotoniforholdene variere, eller er de konstante? Hvordan ses dette? Hvornår er grafen stigende, hvornår er den faldende og hvornår er den konstant?


Svar #2
23. maj 2009 af duong (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
23. maj 2009 af duong (Slettet)

Kan du forklare betydningerne af a og b? ved ikk hvad jeg skal skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af Isomorphician

a: hvor meget funktionsværdien stiger når x stiger med 1, ses ved at indsætte (x + 1) på x's plads.

b: skæring med y-aksen, ses ved at sætte x = 0.


Svar #5
23. maj 2009 af duong (Slettet)

Hvad med monotoniforhold?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2009 af Isomorphician

y = ax + b

=>

y' = a


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

monotoniforhold for en lineær funktion? det er forholdsvist simpelt vil jeg tro


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

En lineær funktion har altid en graf der har en ret linie. a er hældningskoefficenten også kaldet stigningstallet. Når man går en enhed til højre, viser a hvor meget man skal gå op eller ned. Hvis a er positiv går man op, hvis den er negativ går man ned. b angiver skæringspunktet på y-aksen. Hvis man kender 2 punkter på grafen kan man altid regne a og b ud. ved at bruge disse formler:

a= y2-y1/x2-x1

b= y1-a*x1


Skriv et svar til: Lineære funktioner!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.