Matematik

HASTER! Skal afleveres i morgen

05. juni 2009 af Denicec (Slettet)

Jeg skal finde svarene på disse spørgsmål. Kan nogen hjælpe mig?

1) En by har 9000 indbygere vælsten har de sidste par år været 4% om året

A) Hvor længe vare det før byen har fået indbygger nr: 10.000?

2) En man cykler på en lille cykel som har et hjul der har en diameter på 7.5 cm

A) hvor lang kommer han frem for hver omdrejning?

B) Hvor mange gange skal hjulet dreje rundt for at køre en km?

3) Der indsættes 850 kr på en konto der giver en rente på 4% p.a

A) Hvor maget står der på kontoen efter 1 år, 2år og 10 år?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

giver dig et par hint

1. ud fra k-formlen kan du opstille en lining ko=9000 r=o,o4    kn= 10.000 n?

det giver liningen:

10.000=9.000*(1+0,04)^n         det skal siges at der en log regel som heder Log(1+r)^n=n*Log(1+r) som du får brug for.

2. Hvad er formlen til beregning af en cirkels omkreds?, du har altså dine oplysninger.

hvis du omskriver en km til cm hedder det

km i cm/ med omkredsen af hjullet

3.

andvend kn=Ko*(1+r)n

kn=? (slutbeløbet)  ko= 850(start beløbet) n= 1,2 og 3 (antal år)

du spørger bare igen hvis du får problemmer


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

1) En by har 9000 indbygere vælsten har de sidste par år været 4% om året

A) Hvor længe vare det før byen har fået indbygger nr: 10.000?

y = 9000 * 1.04^x

10000 = 9000 *1.04^x

x = log(10000/9000)/log(1.04)=2.68 a

2) En man cykler på en lille cykel som har et hjul der har en diameter på 7.5 cm

A) hvor lang kommer han frem for hver omdrejning?

O = d *π = 7.5cm *3.14... = 23.56 cm

B) Hvor mange gange skal hjulet dreje rundt for at køre en km?

23.56 cm / omdrejning = 0.02356 km / omdrejning

1 km = 0.02356 km / x

x = 1km/0.02356km=42.44 omdrejninger

3) Der indsættes 850 kr på en konto der giver en rente på 4% p.a

A) Hvor meget står der på kontoen efter 1 år, 2år og 10 år?

y = 850 *1.04^x

 - indsæt x = 1,2,10 og find y.


Skriv et svar til: HASTER! Skal afleveres i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.