Fysik

problemer med densiteten af en mønt

23. august 2009 af Mollykik (Slettet) - Niveau: C-niveau

en mønt, som er fremstillet af 90% guld og 10% kobber, har massen m= 14,6 [g]

Beregn møntens densitet p i [kg] og [m3]


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Find densiteten af hhv. guld og kobber, og beregn da den "gennemsnitlige" densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af MN-P (Slettet)

Er det rumfangs% eller masse %?


Svar #3
24. august 2009 af Mollykik (Slettet)

Det ved jeg faktisk ikke for det er den eneste der står i opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af mathon

guldmasse: 0,9*(14,6 g) =                                             13,14 g
kobbermasse: 0,1*(14,6 g) =                                           1,46 g

guldvolumen: (13,14 g)/(19,3 g/cm3) =                           0,680829 cm3
kobbervolumen: (1,46 g)/(8,93 g/cm3) =                         0,163494 cm3
totalvolumen:                                                                    0,844323 cm3

middeldensitet: (14,6 g)/(0,844323 cm3) =                    17,292 g/cm3


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af MN-P (Slettet)

17,292 g/cm3

17,292 * 1000 /1000000 kg/m3= 0,017292 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2009 af MN-P (Slettet)

Rettelse

17,292 g/cm³ =17292 kg/m³

Jeg fik vist byttet om på tæller og nævner.


Svar #7
27. august 2009 af Mollykik (Slettet)

så det bliver 17,292?


Skriv et svar til: problemer med densiteten af en mønt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.