Matematik

løs ligningen med nul-reglen

01. september 2009 af em91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

 Løs ligningerne med nul-reglen:

3x – 5x2 = 0

Er godt klar over at man skal få x til at stå alene, men jeg aner ikke hvordan man skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sæt x udenfor parantes.


Svar #2
01. september 2009 af em91 (Slettet)

ja ved jeg, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at sætte x udenfor parantes.


Svar #4
01. september 2009 af em91 (Slettet)

DET VED JEG GODT JEG SKAL, men det er jo det jeg spørger om hvordan jeg gør ??!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Eh, sæt den udenfor parantes? Det har I vel lært at gøre?


Svar #6
01. september 2009 af em91 (Slettet)

det skal lige siges at 5x2 er 5x2


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Det ændrer ikke på fremgangsmåden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2009 af skoletøsem (Slettet)

det bliver jo bare ->  x(3-5x) =0  -> x=0 eller 3-5x=0 -> hvis 3-5x=0 skal 5x = 3 og det kan ikke lade sig gøre, x er altså = 0
så ligningen må blive 0*(3-5*0)= 0 -> 0*3=0, ligningen må derved være løst.. 


Skriv et svar til: løs ligningen med nul-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.