Matematik

Stamfunktioner

02. september 2009 af Bugge91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fuldstændig glemt alt det der med stamfunktioner i sommerferien.. Min opgave lyder: En funk. f er givet ved f(x)=6x^2. Bestem forskriften for den stamfunk. til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10). -Hvad gør jeg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

Find stamfunktionen.

Løs F(1) = 10.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af NejTilSvampe

 integrer først.

F(x) = 2x^3 + k

find k så grafen går gennem P.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af mathon

F(x) = ∫ f(x)dx = ∫ 6x2dx = 2x3 + k
dvs
et uendeligt antal funktioner med hver sin specifikke k-værdi

nu skal - i dette tilfælde - k-værdien
opfylde kravet
F(1) = 2*13 + k = 10


Svar #4
02. september 2009 af Bugge91 (Slettet)

Tak :)


Svar #5
02. september 2009 af Bugge91 (Slettet)

Jeg har lavet dette, men kan ikke komme videre:

F(x)=2x^3

Fk(x)=2x^3+k

Fk(x)=2*1^3+k=10


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2009 af mathon

2*13 + k = 10

2 + k = 10

k = 8

hvorfor
F(x)  = 2x3 + 8


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.