Matematik

areal

03. september 2009 af Mamaafrika (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heej:-D er der nogle der kan hjælpe miig med beregninq a areal?   det ser sådan her ud:.

Beregn arealet af trapez med: 1. a=5cm,b=8cm og h=7cm

                                                       2. a=7cm,b=9cm og h=6cm

                                                       3. a=13cmm, b=18mm og h=9mm.

Og bagved min bog står der at det giver sådan der: 

1:   45,5 cm2     

2:    48  cm2

 3:    139,5 mm2

oq det er rigtig at det giver det her resultat, men problemmet er at det miq der ikke kan finde ud af hvordan jeg skal beregne det? altså hvordan jeg har fået det her resultat..

så håber at i kan hjælpe mig :-D

                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Exupery (Slettet)

Se formlerne: http://da.wikipedia.org/wiki/Trapez_%28matematik%29

Det er i øvrigt altid en god idé at søge lidt på google, når der er noget, der er lidt svært. Opgaverne er ofte regnet, vejledninger ligger fremme til rådighed eller man får måske en formel foræret. Man kan være ret heldig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af mathon

Atrapez = ½·h·(a + b),      hvor a og b er de parallelle linjestykker


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.