Matematik

- 4 – (-2a-3)

03. september 2009 af louisææ (Slettet)

 Hej alle

er lidt i tvivl om denne her

- 4 – (-2a-3)

det vil sige

-4 - - 2a - 3 
= -4 + 2a - 3 ??

Louise


Svar #1
03. september 2009 af louisææ (Slettet)

 mente - 4a – (-2a-3)

dvs. - 4a - - 2a - 3 = -2a - 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af Isomorphician

Husk fortegnet foran 3-tallet.


Svar #3
03. september 2009 af louisææ (Slettet)

 det er da - 3?

eller skal jeg gange ind.. dvs +3


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2009 af Isomorphician

Ja, fortegnet ændres på hvert led når du hæver en minusparentes.


Svar #5
03. september 2009 af louisææ (Slettet)

 dvs

4a – (2a+3)

4a - 2a - 3 = 2a - 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #7
03. september 2009 af louisææ (Slettet)

 tak :)


Svar #8
03. september 2009 af louisææ (Slettet)

kan du lige hjælpe med denne også

 (a-b) * (a-b)
= a^2 + b^2

(a-b) * (a+b)
aa –ab- ba- bb = a^2 – ab - ba- b^2 eller det samme som i det øverste, bare med minus


Svar #9
03. september 2009 af louisææ (Slettet)

 el er det simpelthen fordi at BA OG AB i dette tilfælde er det samme og udligner hinanden.? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du kan ikke sige udligner hinanden, men når du taget et produkt af to tal, er rækkefølgen af disse to ligegyldig. Forestil dig 2*3 og 3*2, same same = 6

Så der står a2-ba-ab-b2 = a2-ab-ab-b2 = a2-2ab-b2

Forstår du?


Svar #11
04. september 2009 af louisææ (Slettet)

 jamen så bruger du jo også ab og ba som det samme.?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det er det også, så det er okay.

Karam


Skriv et svar til: - 4 – (-2a-3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.