Matematik

Reaktionskræfter og vektorer

03. september 2009 af Pthomas (Slettet)

Hej. Jeg har to højspændingskabler, som er hængt op i punkt, M. Dette punkt påvirkes af to kræfter, F1 og F2. I punktet M påvirker kabelophænget højspændingskablet med en lodret reaktionskraft R på 639 N.

Punktet M er i ligevægt (lodret såvel som vandret)

Vinklen imellem vandret og F2 er opgivet til 12 º, og jeg har selv udregnet at vinklen imellem vandret og F1 = 10 º

Mit spørgsmål er så, hvordan jeg kan udregne længderne af vektorerne F1 og F2 ?

Se illustration:

http://peecee.dk/upload/view/189516/full


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

F1cos(90-v)+F2cos((90-12) = R, og længden af vektorerne F1 & F2 finder du af Pythagoras. Men nu er det jo sådan at projektionen af vektorerne giver direkte koordinaterne (0,..) osv


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af exatb

F2*cos78 + F1*cos80 = 639

og

F2*cos12 - F1*cos10 = 0


Svar #3
03. september 2009 af Pthomas (Slettet)

Altså en projektion på y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja uden at have regnet det igennem så er det en projektion på y-aksen, der er ligevægt, så ∑yi=0 og ∑xi=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2009 af exatb

Den øverste er en projektion på y aksen, den nederste er projektion på x aksen. Både vandrette og lodrette komposanter må beregnes for at pythagoras kan bruges til at finde resultanten


Skriv et svar til: Reaktionskræfter og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.