Fysik

Har virkelig brug for jeres hjælp :(

05. september 2009 af habul (Slettet)

 Har virkelig knoklet med opgaven til ingen nøtte.. kan ikke rigtig få det til at passe

Håber i vil tage et par minutter ud fra jeres til :)

1. en elkæddel har effekten 1800 w . hvor lang tid tager det at opvarme en litter vand fra 10 grader  til 100 grader..

2: opstil en energikæde for et kulktraftværk der levere strøm og fjernvarme til forbrugerne.

På forhånd tak ;)


Svar #1
05. september 2009 af habul (Slettet)

#0
 

 Har virkelig knoklet med opgaven til ingen nøtte.. kan ikke rigtig få det til at passe

Håber i vil tage et par minutter ud fra jeres til :)

1. en elkæddel har effekten 1800 w . hvor lang tid tager det at opvarme en litter vand fra 10 grader  til 100 grader..

2: opstil en energikæde for et kulktraftværk der levere strøm og fjernvarme til forbrugerne.

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2009 af mathon

E = (1,8 kJ/s)·t = (1 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((100-10) K)  = 376,74 kJ    hvoraf t beregnes


Svar #3
05. september 2009 af habul (Slettet)

tak skal du ha' ... Men opgaven er vel ik færdig udregnet vel ?

hva me den næste spg.. kan det slet ikke :) ? kan du give et par eksempler på det . ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

Kul  --> vanddamp     Kemisk energi til termisk energi

damp  - gennem turbinen - turbinen drejer: termisk energi til mekanisk energi

turbinen skaber strøm: mekanisk energi til elektrisk energi

dampen er afkølet til varmt vand  som går ud til forbrugerne.


Svar #5
06. september 2009 af habul (Slettet)

tak :)

Men jeg har endnu et spørgsmål til .. ? jeg kan nemlig ikke renge videre på det første spørgsmål med elkædlen på 1800 w ??????


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2009 af kieslich (Slettet)

energi til opvarmning af vandet E = m*c*ΔT = 1kg*4,182kJ/(kg*grader)*90grader =

tilført energi E = P*t = 1800J/s*t

sæt de to E'er lig hinanden og find t.


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2009 af mathon

(1,8 kJ/s)·t = 376,74 kJ

t = (376,74 kJ)/(1,8 kJ/s) = 209,3 s = 3 minutter 29,3 sekunder


Skriv et svar til: Har virkelig brug for jeres hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.