Matematik

Diff. ligninger. - Logistisk vækst

13. september 2009 af Quijote (Slettet)

Hej :)

lign.: y' = (5/2)*y - (5/3)*y2

men jeg skal have den over på formen: y' = a*y *(M-y)

hvordan gør jeg det?

Resten mener jeg godt jeg kan finde ud af men jeg sidder bare fast her i starten...ikke godt....


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

y' = (5/2)*y - (5/3)*y2 = (5/3)y((3/2)-y)
dvs.
a = 5/3
M = 3/2

.............

fås ved at sætte (5/3)y uden for en parentes
 


Svar #2
13. september 2009 af Quijote (Slettet)

Hej :) Tak for det

 Nu viser det sig at jeg alligevel har brug for mere hjælp.

Vi har punktet: (0.3;8)

Resultatet skal være: 3/2+3e-5x

Indtil videre;

a = 5/3 , M= 3/2

(3/2)/1+c*e-(3/2)*(5/3)*0,3 = 8 .....c isoleres og jeg får -1,7 men i facit er c = 3 ??

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af mathon

og du går efter en løsning på formen

y = M/(1+C·e-aMx)?


Svar #4
14. september 2009 af Quijote (Slettet)

Ja


Svar #5
14. september 2009 af Quijote (Slettet)

eller ^-Max

ved ikke om det gør nogen forskel


Skriv et svar til: Diff. ligninger. - Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.