Kemi

Stofmængde, n/2?

16. september 2009 af stinesdikael (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en kemi aflevering omkring opvarmning af NaHCO3.

Jeg skal udregne massen (m), molarmassen (M) og stofmængden (n).

Det hele kan jeg godt finde ud af indtil jeg kommer til et sted hvor n bliver divideret med 2, altså efter opvarmning. Ved ikke om det har noget med det og gøre? Forstår bare ikke hvor den skal det?

Eksemplet er:

m: 6,7

M: 84

n = 6.7/87 - n = 0,0797

Men så skal n = 0,0797 divideres med 2? Hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af mathon

                                                          2NaHCO3 → Na2CO3 + CO2 + H2O
ækvivalente stofmængder i mol:           2                   1            1        1
                                                                  1                   ½           ½       ½

som du ser
ækvivalerer
produkterne Na2CO3, CO2 og H2O den halve molmængde af reaktanten NaHCO3

............................

husk
altid at opskrive den kemiske reaktion
på grundlag af hvilken al beregning foregår!
Det fremmer forståelsen.


Svar #2
17. september 2009 af stinesdikael (Slettet)

tak skal du have :) Kan godt se hvorfor nu.


Skriv et svar til: Stofmængde, n/2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.