Matematik

Aftagende :s

17. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Hej :/

Hvordan viser jeg ud fra denne forskrift f(x) = -x^3 + 5x^2 + 10x + 3 samt dens f ' (x) = -3x^2 + 10x + 10 , at den er aftagende :s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af Yow! (Slettet)

nulpunkter??? fortegnsanalyse???

siger det dig noget :)


Svar #2
17. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Vil du uddybe dig lidt :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

grafen for
f ' (x) = -3x2 + 10x + 10
er en parabel med nedadvendende grene

monotoniforhold:
for x<-0,8054 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er montont aftagende
for -0,8054<x<4,1387 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for x>4,1387 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er montont aftagende
 


Svar #4
17. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Det kan godt være jeg spørger dumt, men hvordan er du kommet frem til tallene 0,8054 osv :S


Svar #5
17. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Okay jeg er med :D tak for hjælpen...


Svar #6
17. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Jeg har en anden opgave hvori der er en fortegnsvariation. Jeg skal bestemme ekstrema ud fra den, men det kan jeg jo ikk når der ik er oplyst nogen forskrift? Hvordan løser jeg den :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2009 af mathon

Jo

det er fortegnsvariationen for f '(x),
der éntydigt fastlægger monotoniforholdene


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2009 af Yow! (Slettet)

- _ +         <----- lokalt minimum

+ _ -         <------ lokalt maximum


Svar #9
18. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Altså fortegnslinien ser sådan her ud

     -2     2      5     8     11

----I-----I-----I-----I-----I----

         -      -      -      +

vil det så sige:

f er voksende i [11; uendelig]

f er aftagende i [-2;2] og i [2;5] og i [5;8]

f har lokal max. i [11; uendelig] og i [8;11]

f har lokal min i [-2;2] og i [2;5] og i [5;8]

^ er det rigtigt? Hvad er global max og min her?


Skriv et svar til: Aftagende :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.