Fysik

hastigheder

02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)
jeg skal beregne for bevægelsen middelhastighederne i tidsintervallerne

a) fra 0s til 360s
b) fra 120s til 360s
c) fra 80s til 360s

je´g ved ik rigtig hvordan jeg skal løse denne opgave er her nogen der vil hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

Er det ikke bara at finde den værdi, der er i midten?

altså

a) 180

b) 240

c) 220

det er mit bud

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det er ikke rigtigt. Men der mangler nogle oplysninger. Har du en graf for hastigheden?

Svar #3
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

mange tak

Svar #4
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

ja jeg har en graf

Svar #5
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

men jeg ved ikke hvad jeg skal bruge den til

Svar #6
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

#2 hjælp mig

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

Hvad er enhederne på grafen?

Svar #8
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

på Yaksen S/m og X aksen t/s

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

ok, en (t,s)-graf, så kan du beregne middelhastighederne, som er givet ved følgende forhold:

v = delta s / delta t

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hastighedsfunktionen v(t) er differentialkvotienten af stedfunktionen s(t) som du har en graf for. Gennemsnitsværdien for funktionen v(t) i intervallet fra a til b er defineret som

1/(b-a) * int^b_a (v dt)

(int^b_a (v dt) læses som 'integralet fra a til b af v dt)

Da stamfunktionen til v(t) er s(t) kan middelværdien udregnes som

= (s(b)-s(a))/(b-a)

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

hvor a og b jo er to værdier af tiden t.

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Det falder self lidt til jorden hvis du ik kender til integralregning :) Men egentlig er det blot en udvidelse af det der står i #9 :)

Svar #13
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

a og b er det feks 80 og 360 i c'eren

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

Tror det er nemmere for dig at anvende

v = delta s / delta t

fx

1)Fra 0s til 360s

delta t = 360
delta s = aflæs s til tidspunktet 360s og træk s til tidspunktet 0s fra.

Svar #15
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

jeg har aflæst s det er 300 men så forstår jeg ik det sidste du skrev..
træk s til tidspunkt 0s fra

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

1)Fra 0s til 360s

Delta betyder tilvækst, tilvæksten i tid (delta t) er 360s - 0s.

Tilvæksten i sted (delta s) er 300m minus s til tiden 0s.

og så:

v = delta s / delta t

Svar #17
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

er det sådan så ...300/360

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

hvis s til tiden 0 s er 0 m så ja. Husk resultatet kommer ud i m/s, gang med 3,6 for at få i km/t.

Svar #19
02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)

okey mange tak jeg spørg lige sidste spørgsmål:
i b) er det så ikke
delta t : 360-120 og delta s 300-120

Brugbart svar (0)

Svar #20
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

delta t: jo
delta s: jo, hvis s er 120 til tiden 120

Skriv et svar til: hastigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.