Matematik

andengradspolynomium - faktorisering

20. september 2009 af maya983 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Faktorisering af andengradspolynomiet:

f(x) = x2 - 11x + 28

Jeg ved, at det kan omskrives til a * (x - x1) * (x - x2)

Og jeg har fået mine rødder til at være 7 og 4, så har skrevet op således:

f(x) = x2 * (x - 7) * (x - 4)

Men det jeg ikke forstår er, om faktoriseringen så er færdig her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af mathon

f(x) = 1* (x - 7) * (x - 4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af peter lind

Du er færdig bortset fra at du har en fejl. Det rigtige resultat er (x - 7) * (x - 4). er er ingen grund til at gange detet udtryk med x2


Svar #3
20. september 2009 af maya983 (Slettet)

Tak for jeres svar, begge to :) Jeg er med på, at x2 er 1.

Så ligeledes hvis jeg har andengradspolynomiet: f(x) = x2 - 12x + 32 og har fået rødderne til 8 og 4... Så faktoriseres den til: 1 * (x - 8) * (x - 4)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2009 af mathon

den generelle faktorisering af
f(x) = ax2 + bx + c
er

f(x) = a(x-rod1)(x-rod2)       og ikke noget med x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2009 af peter lind

x og dermed x2 er en variabel og altså ikke 1.


Svar #6
20. september 2009 af maya983 (Slettet)

okay. jeg var bare i tvivl om det kunne faktoriseres yderligere..

men nu tror jeg, jeg er med så :) tak igen!


Skriv et svar til: andengradspolynomium - faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.