Kemi

Beregning af mindste koncentration

01. oktober 2009 af Mamle (Slettet)

Hey. Jeg har lige løst den her opgave:

Y= [FeSCN2+] / [Fe3+] [SCN-] = M/M*M = 1/M =m^-1


Y=[1,0 * 10^-4] / [1,1*10^-4] = 9,1 * 10^-9

Der er ikke ligevægt, og da Y er større end k så vil den forløbe mod venstre.

Mit spørgsmål er nu: hvor stor er den mindste koncentration af jern(3)ioner, der på denne måde kan iagttages i en 0,01 m kscn-opløsning? (vi har fået at vide at k=8,9 * 10^2 m^-1)

Håber på lidt hjælp..
 


Svar #1
01. oktober 2009 af Mamle (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?


Skriv et svar til: Beregning af mindste koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.