Fysik

Hjælp!!!

13. oktober 2009 af sly-boogy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

kan i hjælpe mig med, at løse denne her opgave....?(ved godt jeg skal bruge archimedes' lov, men ved ikke hvordan)

Et fast legeme er ophængt i en fjedervægt, der viser 7.55 kg. legemet nedsænkes nu i vand og fjedervægten viser nu 5,17 kg? derefter sænkes legemet ned i en anden væske, og fjedervægtem viser nu 6,35kg.

a) Bestem legemets massetæthed.

b) Bestem væskens massetæthed. vandets massetæthed sættes til 1,00 kg/dm^3.

har prøvet mig lidt men når sku ikke langt.

7,55 - 5,17 = 2,38 kg vand (Rumfang)

7,55 / 2,38 = 3,17 mf. ( Massetæthed)

7,55 - 6,35 = 1,20 ( fortrængt)

1,20 / 2,38 = 0,504 mf. ( Massetæthed)

nogle der kan løse eller hjælpe mig med opgaven...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af mathon

den gamle formulering lød:

et legeme nedsænket i en væske har et tilsyneladende massetab lig med massen af den fortrængte væskemængde.

tilsyneladende massetab = (7,55 - 5,17) kg = 2,38 kg

den fortrængte vandmængde er således 2,38 kg og fylder dermed 2,38 L, da vands densitet er 1 kg/L.

Legements rumfang er dermed 2,38 L.

legemets densitet = (7,55 kg)/(2,38 L) = 3,17227 kg/L

væske 2:
massen af 2,38 L fortrængt væske er (7,55 - 6,35) kg = 1,2 kg

densitet = (1,2 kg)/(2,38 L) = 0,5842 kg/L


Svar #2
13. oktober 2009 af sly-boogy (Slettet)

hvilken er svar på opgave a og b


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvor mange gange skal du have svar på denne opgave.

Du fik svar i går men din efterfølgende komentar tyder ikke på at du læste svaret #2


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.