Matematik

Differentialregning

11. november 2009 af davidaff (Slettet)

Hej:) jeg har lidt problemer med denne opgave:

en funktion f er bestemt ved f(x)=x^2

bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,4)

og ligningen har jeg beregnet til at være: y=4x-4

Bestem nu en ligning for den tangent til grafen for f, der står vinkelret på t

Mange tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Skift fortegn for hældningskoefficienten.

find x-værdien der svarer til denne hældning på grafen for f.

Dernæst sættes der ind i den generelle ligning for tangenten


Svar #2
11. november 2009 af davidaff (Slettet)

ok mange tak for dit svar:)

kunne man bruge denne formel:

a*c=-1 da de er ortogonale for så får man hældningen til at være -1/4?

Jeg er også lidt i tvivl om, hvordan man finder x-værdien der svarer til denne hældning på grafen for f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Ja du skal ikke bare skifte fortegn, men også sætte 1 over, som du siger. my mistake

når du kender f'(x) værdien for din tangent kan du finde den x-værdi der svarer til denne differentialkvotient. Herefter kan du sætte ind i tangentens generelle ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2009 af mathon

2xo = -(1/4)


Svar #6
11. november 2009 af davidaff (Slettet)

Tusind tak for jeres venlighed:)

Skal jeg så blot isolere x, som jeg får til -8, også indsætte denne x i den generelle ligning for tangenten:

f(x)=8^(2) ?


Svar #7
11. november 2009 af davidaff (Slettet)

hov undskyld jeg mener x=-0.125:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2009 af mathon

xo = -(1/8)

f(xo) = f(-1/8) = (1/64)


Svar #9
11. november 2009 af davidaff (Slettet)

ok, mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.