Matematik

Potensfunktion - wtf?

11. november 2009 af Sokken (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med en opgaveder hedder sig at grafen for en potensfunktion går i gennem punkterne P(2,80) og Q(4,640) Jeg skal nu bestemme forskriften for f(x). Jeg har allerede regnet a (i formlen y=b*x^a) ved hjælp af ln-regnereglerne, men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man finder b. Nogen der kan hjælpe mig?

Vh Sokken


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

når du har regnet a ud så kan du jo bare indsætte a i formlen og et af punkterne.... lad os antage at a = 8  og at vi vil bruge punktet P(2,80)......så har du

80 = b*28

isoler nu b i formlen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af Carinapc (Slettet)

 y1/x1^a

eller samme ligning

y2/x2^a


Svar #3
11. november 2009 af Sokken (Slettet)

ah, tak. jeg fandt faktisk også selv ud af det ca. 5 minutter efter jeg havde spurgt. Men tak for hjælpen alligevel, i hvert fald.

Men jeg har faktisk et nyt spørgsmål. Jeg er blevet bedt om at bestemme f(2) når en potensfunktion er givet ved f(x) = 10 x^2,3. Hvad for en formel skal jeg bruge for at regne den her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du har jo din formel. Du skal blot indsætte 2 på x's plads.


Svar #5
11. november 2009 af Sokken (Slettet)

ja, okay, det vidste jeg egentlig godt. Jeg formulerede mig lige forkert ovenover. Jeg mente mere hvilke regneregler jeg skal følge -- der er nogle specielle måder man kan rykke rundt på det x, er der ikke? Nogle log eller ln eller noget?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du har jo ikke noget x at rykke med, når du indsætter 2.


Svar #7
11. november 2009 af Sokken (Slettet)

Det har jeg da i potensen - f(2) = 10 x^2,3.


Svar #8
11. november 2009 af Sokken (Slettet)

... jeg har fundet ud af det selv. Tak for hjælpen xD


Skriv et svar til: Potensfunktion - wtf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.