Matematik

Beregning af skæringspunkter

11. november 2009 af Anonymious (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og roder med en opgave der lyder således:

p(x) = (-0,5x)2 + 2x
l(x) = (-0,5x) + 2

Beregn koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen.

Jeg ved efter at have tegnet funktionerne i det samme koordinatsystem, at skæringspunkterne er ([1],[1,5]) og (4,0). Men hvordan kan jeg beregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

p:  y = (1/4)x2 + 2x

l: y = -(1/2)x + 2

skæring kræver bl. a. samme 2.koordinat
hvoraf
              (1/4)x2 + 2x = y = -(1/2)x + 2

               x2 + 8x = -2x + 8

               x2 + 10x - 8 = 0

               x ∈ {-5-√(33),-5+√(33)}


Skriv et svar til: Beregning af skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.