Kemi

Ligevægtskonstanten Kp for et ligevægtsreaktion

15. november 2009 af xB.Ax (Slettet)

Hej

Jeg kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal kunne beregne ligevægtskonstanten Kp for et ligevægtsreaktion?

Reaktionen er følgende:

2CH3OH (g) (ligevægts harpuner) CH3OCH3 (g) + H2O (g)

Reaktionen er ved 25 (grader Celsius)

Altså vil jeg umiddelbart tro at denne formel skal benyttes: Kp = Kc*(R*T)c+d-a-b

Men problemet er jo det at jeg ikke kender Kc.. og har heller ikke fået angivet nogle koncentrationer...

Håber der er nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

...har du ikke oplysning om nogle partialtryk?


Svar #2
15. november 2009 af xB.Ax (Slettet)

Nej.. overhovedet ikke..


Svar #3
15. november 2009 af xB.Ax (Slettet)

Altså hele spørgsmåls formuleringen lyder sådan:

Stoffet DME (dimethylether) har vist sig at være anvendeligt som brændstof i dieselmotorer. DME fremstilles industrielt ud fra methanol.

2CH3OH (g) (ligevægts harpuner) CH3OCH3 (g) + H2O (g)

a) Vis at ?H? = -23,71 kJ/mol for reaktionen.
b) Beregn ligevægtskonstanten Kp for reaktionen ved 25 °C.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2009 af GreatNusseR (Slettet)

Du kan anvende van't Hoff's ligning til at beregne ligevægtskonstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2009 af mathon

ln(K) = -ΔGΘ/(R·T)


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanten Kp for et ligevægtsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.