Matematik

Tangent

19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)
Hej ville lige høre om der var nogen der kunne hjælpe mig med følgende opg.

F(x)2·3^x+5

Grafen for f skærer koordinasystemets andenakse i et punkt p.

Bestem en ligning for tangent til grafen i punktet p.

Grafen for f har en tangent hvis hældningskoefficient er 4.

Bestem førstekoordinaten til røringspunkt for denne tangent.

Lidt vejledning om hvordan det skulle gribes an ville være dejlig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvad er første koordinaten til P?
tangentens ligning!

f'(x)=4


Svar #2
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

første koordinat til P = 0
skal den ikke differentieres således ..
f'(x)= 3^x·ln(3) ?
så skal jeg sætte 0 ind på x's plads for at få x0 ?

Svar #3
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

det haster lidt det kunne være rart med hjælp ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2005 af Duffy

(2·3^x+5)'= 2*3^x*ln(3)


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2005 af Duffy

Er f(x)=2·3^x+5 ??


Eller mener du

F(x)=2·3^x+5 ??



Duffy

Svar #6
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

(2·3^x+5)'= 2·3^·ln(3)

Hvordan sætter jeg så ind i formlen ?

Y = f(x0)+f'(x0)·(x-x0)

Svar #7
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

jeg mener f(x) ..

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2005 af Duffy

dit x0 = 0

x er den fri variable.


Duffy

Svar #9
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

det forstår jeg ikke lige helt ..

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2005 af Duffy

Så tangentliniens ligning bliver

y = f(0)+f'(0)·(x-0)

= 2·3^0+5 + 2*3^0*ln(3)

= 7 + 2ln3x

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2005 af Duffy

Ovenstående er

ligningen for tangenten til grafen i punktet P.


Altså

y = = 7 + 2ln3x

Duffy

Svar #12
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

ok.. det var også det jeg fik den til...var bare overhovedet ikke sikker på .. mange tak for hjælpen .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2005 af Duffy

Sorry

Altså

y = 7 + 2ln3x

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2005 af Duffy

Kan du selv nu?

Grafen for f har en tangent hvis hældningskoefficient er 4.

Bestem førstekoordinaten til røringspunkt for denne tangent.

Hvor er

f'(x) = 4 ?


Duffy

Svar #15
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

skal jeg så ikke bare gøre det samme som vi lige har gjort først bestemme førstekoordinaten til 4, så derefter differentiere .. ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. januar 2005 af Duffy

Tjoh, du skal finde den x-værdi hvor f'(x) = 4 . Den bliver så dit nye x0.


Duffy

Svar #17
19. januar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

ok, jeg prøver men hvertfald tak for hjælpen !

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. januar 2005 af Duffy

Dit nye x0 : lad os kalde det for x1 bliver


x1 = ln(2/ln(3))/ln(3) .



Duffy

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.