Matematik

Er dette rigtigt?

11. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

I 1988 begyndte TV2 at sende. 1 april 1989 blev otte regionale tv-stationer oprettet.

Hvor mange år har de regionale tv-stationer eksisteret?

Skal man så ikke sige:

2010-1989=21 år har det eksisteret

 Der er også lige én anden opgave;

De regionale tv-stationer er interesserede i at kende deres seertal. Et analyseinstitut har foretaget en stikprøve blandt seerne.

Denne tabel viser resultatet af stikprøven.

Antal seer over 12 år gamle den 15. januar.

Regionale tv-stationer                Tv-seer i tusinder          Procent af mulige seer

TV2/Nord                                           86                                      21,0 

Tv/Midt-Vest                                        87                                      21,5

Tv2/Østjylland                                    107                                     19,4

TV2/Syd                                              147                                       20,5

TV2/Fyn                                              102                                          25,0

TV2/Øst                                               125                                         25,9

Tv2/Bornholm

Tv2/Lorry                                               210                                           13,8

I alt                                                            880                                          19,4

Beregn hvor mange der så TV2/Bornholm? (Skal jeg ikke sige 880 minus alle de andre tal)

Beregn der mulige antal tv-seere ældre end 12 år i  TV2/Nords område? 

Vis i et diagram fordelingen af tv-seer mellem de regionale tv-stationer. ?

Håber bare på hjælp og en forklaring.en forklaring er vigtig for mig.Tak                                                                                                                      


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af mthos (Slettet)

Der var 21% af de maksimale antal tv seer d. 15. januar i TV2/Nord. Så skal du finde hvad 100% er.

Vis et diagram, ved at finde procenter for alle tv-kanaler (ex. 86/880 x 100%), og put det i et diagram, for eksempel et cirkel diagram. Her ganger du procenten med 3,6 for at finde graden.


Svar #2
11. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Omg. vil du ikke forklare den første opgave for mig først. Grundigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af mthos (Slettet)

Tænk dig lidt om, det er overdrevet simpelt.


Svar #4
11. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Ej jeg har prøvet så meget, men forstod det ikke. vil du ikke nok forklare mig det. jeg har givet mine bud, er de forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2010 af falk22 (Slettet)

du har svaret på den -.-...sådan lige hovedregning ville jeg sige den giver 16.000 dvs 16..


Svar #6
11. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Undskkyld mig. en eller anden..vil i  ikke  være sød at  hjælpe mig lige.. tak..


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2010 af mthos (Slettet)

Hvad er det du ikke kan finde ud af?


Svar #8
11. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Det med at jeg skal finde ud af 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

"Skal man så ikke sige:

2010-1989=21 år har det eksisteret"

Jo, det skal man; slutår fratrukket begyndelsesår.

"Beregn hvor mange der så TV2/Bornholm? (Skal jeg ikke sige 880 minus alle de andre tal)"

Jo, det skal du.

"Beregn der mulige antal tv-seere ældre end 12 år i TV2/Nords område?!"

Vi får at vide at TV2/Nord for tiden har 86.000, svarende til 21 pct. af de mulige seere. Dvs. at det 21 pct. af dem der kan se kanalen, rent faktisk ser den. Så hvis vi ganger antallet af mulige seere med 0,21 får vi 86.000. Derfor må x i følgende ligning svare til de mulige seere:

0,21*x=86.000

Så er det bare at isolere x:

x=86.000/0,21, og dér har du antallet af mulige seere.

"Vis i et diagram fordelingen af tv-seer mellem de regionale tv-stationer. ?"

Det kunne du gøre med et søjlediagram. Tegn i et koordinatsystem med antal seere op af y-aksen en søjle for hver tv-station ud af x-aksen. Det ville være nemt med excel, hvis du har mulighed for at bruge det.


Svar #10
11. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Endelig var der en der kunne forklare, så jeg kunne forstå det. Tak skal du have,.


Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.