Matematik

lokalt ekstrema - gør jeg det rigtigt??

04. februar 2010 af VPK (Slettet)

Jeg skal finde det lokale ekstrema for f i denne funktion:

f(x) = -x^3 + 4x^2+3x – 3

Jeg har regnet lidt på det, men synes det ser helt forkert ud, og jeg kan ikke regne x ud.....

f(x)= -x^3 + 4x^2 + 3x – 3
f’(x) = -3x^2 + 8x + 3 = 0
-3x^2 + 8x = -3
5x^2 = -3
x^2 = -8

Hvad gør jeg forkert? Jeg kan ikke tage kvadratroden af -8, siger min lommeregner...

Håber I vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af peter lind

Du finder f'(x) korrekt; men derefter går det helt galt. Du har en andengradsligning, som du skal løse. Det må stå i din matematikbog hvordan du skal gøre det.


Svar #2
04. februar 2010 af VPK (Slettet)

Okay.

Ja det burde stå i min bog, min det gør det ikke. Der er ingen guidelines, men kun opgaver.  Vi har kun fået udleveret én af 2 bøger, og den vi har er ikke grundbogen hvor sådan noget som hvordan man skal gøre sikkert står.

Det er derfor jeg spørger her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af peter lind

a*x2+b*x+c=0

Find første deskriminanten D = b2-4a*c

D<0 ingen løsning

ellers x =(-b±kvrod(D))/(2a)


Skriv et svar til: lokalt ekstrema - gør jeg det rigtigt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.