Matematik

6.opgaver

08. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ønsker hjælp til de nedenstående opgaver.. Har meget svært ved de her opgaver.

Opgave 9

Calculate the differential coefficent for the following functions:

a) x-4

b) 1/x8

c) x-3/4

d) 1/√x

e) 4√x

f) 2x4+6x3+4x2+20x-2    ax2+10

Tak skal i have...


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

a)
   brug  (xn)' =n·xn-1

            (x-4)' = (-4)·x-4-1 = -4·x-5 = -4/x5


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2010 af mathon

b)
         omskriv til  x-8
   
og
           
differentier som i a)


Svar #3
08. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet)

tak. Det kan jeg desværre ikke. Har prøvet men får forskellige resultater, som ikke stemmer oversens med min facitliste. Kan du ikke hjælpe og komme med en forklaring på hvad du gør o de enkelte trin...please


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2010 af mathon

prøv igen og tro lidt på det


Svar #5
08. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet)

Det er division og kvadratrod der driller meget. Please kan du ikke hjællpe


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2010 af mathon

d)
     1/√x = 1/x½ = x

     (x)' = -(1/2)·x-(1/2) -1 = -(1/2)·x-(1/2)-(2/2) = -(1/2)·x-(3/2) = -(1/2)·(1/x3/2) = -1/(2·x3/2) = -1/(2·x·√(x))


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2010 af mathon

e)
    brug (n√(x))' = 1/(n√(xn-1))

 eks
        (8√(x))' = 1/(8√(x8-1)) = 1/(8√(x7))


Svar #8
08. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet)

Tak...så mangler vi bare 3 opgaver.

b) 1/x8

c) x-3/4

f) 2x4+6x3+4x2+20x-2   ax2+10
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2010 af mathon

du prøvede ikke b)

og mangler også e)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2010 af mathon

brug
         (xn)' = n·xn-1
som er
          eksponenten gange x i "eksponenten minus 1"


Svar #11
08. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet)

Hej...Det hjalp ikke så meget. Jeg har brugt min lommregninger den siger "error"


Svar #12
08. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet)

Jeg forstår det simpelthen ikke. Hader matematik..


Skriv et svar til: 6.opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.