Fysik

hjælp det haster virkeligt meget

12. februar 2010 af lahme (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af det.

her kommer opgaven nu om Bølger.
 

Beregn frekvensen for en bølge med farten 3,0 • 108m/s og bølgelængden 600nm.
facit der står at den er 500 THz = 5,0 • 1014s


jeg ved ikke hvilke formlen jeg skal bruge, jeg er helt vildt BLANK. 

på forhånd tak :D.

jeg håber du har forstået hvad opgaven går ud på.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2010 af peter lind

Bølgelængde*frekvens = bølgehastighed.


Svar #2
12. februar 2010 af lahme (Slettet)

hvis jeg skulle indsætte tallene ind, hvad skal jeg så indsætte????


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hastighed = 3,0 • 108m/s

Bølgelængde = 600nm = 600 • 10-9m

Frekvens = Hastighed / Bølgelængde

Har du gættet, hvad det kan være, der udbreder sig med den bølgehastighed?


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.