Matematik

Brøkregning??

18. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Morten, Lisbeth og Sara skal dele 903 kr. Morten skal have 2/7 af pengene, Sara skal have 1/3 af pengene og Lisbeth resten.

Hvor mange penge får hver af dem?

Hvor stor en brøkdel af pengene fik Libeth?

Mit bud er:

Morten: 903*2/7 = 258 kr.

Sara: 903*1/3 = 301 kr

Lisbeth: 903-(258+301)= 344 kr.

Men hvordan kan jeg regne det om til brøkdel?

Men er det ellers rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Tak. Kan jeg godt forkorte brøken ?'

Men er det andet ellers rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2010 af felixdrud (Slettet)

De tal du er kommet frem til er helt korrekte.

Du kunne fx finde en fælles nævner for de to brøker. Her vælger jeg bare 21 (som er produktet af de to nævnere - altså 3*7):

2/7 = 6/21
1/3 = 7/21

Når så Morten og Sara tilsammen får 6/21 + 7/21 = 13/21, er der altså 8/21 tilbage til Lisbeth.

Herefter kan du tjekke de tal, ved at finde 1/21:

903*1/21 = 43

Morten: 43*6 = 258 kr.

Sara: 43*7/ = 301 kr

Lisbeth: 43*8= 344 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2010 af KHelsingør (Slettet)

a)

Morten = 2/7 * 903 = 258
Sara = 1/3 * 903 = 301
Lisbeth = 903 - (258+301) = 344

b)

6/21 + 7/21 + x = 1
13/21 + x = 21/21
x = 21/21 - 13/21
x = 8/21


Skriv et svar til: Brøkregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.