Kemi

Beregninger på ligevægtssystemer

27. februar 2010 af lunsemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg håber der sidder en derude, der lige vil bruge et par minutter på at hjælpe mig.
Jeg har læst eksempler, regler osv., men synes simpelthen ikke jeg kan komme videre med dette spørgsmål.

Opgave 1
Løs opgave 2.8 side 70. Ligevægten H2 (g) + I2 (g) D 2 HI (g) undersøges ved at anbringe 1,00 mol dihydrogen og 1,20 mol diiod i en tom beholder, hvis rumfang er 5,00 L. Beholderen termostateres ved 500 K. Når der er indtrådt ligevægt i systemet, måles koncentrationen af hydrogeniodid til 0,364 M. Beregn ligevægtskonstanten K.

Her er hvad jeg selv har lavet:
Startkoncentrationer af dihydrogen og diiod:
n(H2) = 1,00 mol
n(I2) = 1,20 mol
[H2] = 1,00 mol/5,00 L =0,200 M
[I2] = 1,20 mol/5,00 L = 0,240 M
 

Hvordan kommer jeg videre herfra?


Skriv et svar til: Beregninger på ligevægtssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.