Kemi

Den aktuelle koncentration

07. marts 2010 af foerste (Slettet)

Hej

Vi har lavet et forsøg, hvor vi fremstillede en 0,0100 M HSO4- opløsning. Efter ligevægten indstillede sig, målte vi pH''en til at være 1,93. Jeg skal så finde ud af [H3O+] og [HSO4-]

[H3O+]= 10^-pH, altså 10^-1,93 = 0,0117 M

[HSO4-] = cs - [H3O+]= 0,0100 - 0,0117 = -0,0017 altså et negativt tal, og koncentrationen kan vel ikke være negativ? er der nogen af jer, der ved, hvad jeg gør galt?

Mvh


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. marts 2010 af mathon

                        pH = pKs  + log([SO42-]/[HSO4-])

                        101,93-1,92 = [SO42-]/[HSO4-]

                         [SO42-]/[HSO4-] = 100,01 = 1,02329 = α/(1-α)

                         α = 0,51


Svar #2
09. marts 2010 af foerste (Slettet)

Hej calculus.. hvordan kan det være, der skal minuses med 1,92? :-) Altså 101,93-1,92 ?

mvh


Brugbart svar (3)

Svar #3
09. marts 2010 af mathon

                   pKs(HSO4-) = 1,92


Svar #4
09. marts 2010 af foerste (Slettet)

Nåå ja, det rykkes jo hen på den anden side. Mange tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Den aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.